Drevo inak … by Simona Šándorová
15. októbra 2017
6 tipov pre vaše Sparkling glamour kráľovstvo…
15. októbra 2017

Veľké veci v malom by FEEL HOME FACTORY

Veľké veci v malom by FEEL HOME FACTORY

 

Aj malý priestor nám vie ponúknuť veľa a cítiť sa v ňom veľkolepo nie je až tak nemožné. Život je predsa aj o trikoch a tu je tých niekoľko jednoduchých, ktoré pomôžu urobiť i z tej najmenšej izby priestranný a vzdušný priestor.

 

Zrkadlá

Jeden z najjednoduchších spôsobov ako docieliť efekt väčšieho priestoru. Odrazom svetla a farieb vytvoríte až takmer dvojnásobný pocit z veľosti miestnosti. Zrkadlo umiestnite v časti, kde bude maximalizovať svetlo a odrážať pohľad napr. z priľahlej miestnosti.

 

Jemnosť

Veľký a masívny nábytok malé miesta zbytočne zaťaží. Ak vaša sedačka zabrala príliš veľa miesta, zameňte ju za iný model na nožičkách a kreslo za pohodlné stoličky. Vytvoríte tak doslova vzduch, ktorý je obzvlášť v malých priestoroch  nutný. Ak je pre vás spoločné stolovanie prioritou, tak rozhodne pri možnosti voľby vsaďte na jedálenský stôl kombinovaný s jemným subtílnejším telom prípadne sklom, ktoré dá miestnosti dýchať ten spomínaný vdzuch 🙂 V malej spálni sa uspokojte ,,len“ s posteľou a nočnými stolíkmi.

 

Farby

Tak ako v móde tmavá vždy zužovala, platí to aj v interiéri. Ak chceme teda dosiahnuť opak, voľme ilúziu väčšej miestnosti a vsaďme na svetlé tóny. Dovolené sú všetky svetlé, studené či teplé odtiene, ktoré s minimálnym kontrastom a tónovaním v danom tóne dokážu zázračne priestor elegantne a efektívne rozžiariť.

 

Pruhy

Dekor stien  vertikálnymi pruhmi je ďalší pomerne jednoduchý trik s veľkým efektom. Vzhľadom na to, že pruhy priťahujú oko smerom nahor, vytvárajú pocit vysokých stropov, čo malým miestnostiam len pomáha.

 

Užívajte si svoj malý svet veľkolepo a v neposlednom rade sa pokúste eliminovať dekorácie a doplnky. A ak sa ich predsa len neviete v interiéri nasýtiť, voľte ich štíhle, číre, jemné a hlavne osobné.