11 Questions With Home Designer Simona Šándorová
15. októbra 2017
Veľké veci v malom by FEEL HOME FACTORY
15. októbra 2017

Drevo inak … by Simona Šándorová

Drevo inak … by Simona Šándorová

 

Drevo. Zdroj kyslíka, tepla, pocitu pokoja a všetkého s nim spojeného. Tento zázračný kus prírody nám ponúka neuveriteľné množstvo využitia.

Poďme sa ale pozrieť, čo nám vie ponúknuť  priamo v interiérovom dizajne. Je to nielenže základný stavebný materiál, z ktorého si môžeme dom postaviť, vieme si ho ním aj kompletne zariadiť.

 

 

1. …doslova od podlahy

Drevená podlaha – obľúbená vďaka prírodnému vzhľadu, mäkkosti, pocitu tepla, ideálna s priznanými nerovnosťami váš priestor okamžite zohreje, dodá mu eleganciu a zaradí váš interiérový základ presne tam, kam potrebujete. Pri klasickom štýle napr. v priestore s vysokými stropmi, alebo industriálnom voľte ,,stromčekový“ typ pokládky (alebo inak povedané rybia kosť), pri minimalistickom strohom  interiéri je dobrou voľbou symetria. Pre odvážnych trendy ponúkajú geometriu alebo drevené dlaždice.

 

2. viac ako len nábytkom

Dajte drevu väčší význam ako byť len surovinou pre váš stôl. Aj samotné drevo vie byť vašim, stolom a nielen stolom z dreva. Trendy nám ponúkajú úžasné kúsky z neopracovaného náplavného dreva, ktoré je zbavené všetkých škodcov a s párom šikovných rúk, trochou vôle, prípadne kombináciou skla, kameňa si tieto chic kusovky vieme vytvoriť aj sami.

 

3. niečím ,,špeci“

Ak vás priestor pustí, nechajte vyliezť svoju  krásnu drevenú podlahu po stenách alebo po kuchynskej linke. Drevené obklady alebo drevený strop? prečo nie….a ak by vám náhodou nestačilo, drevená luxusná vaňa tiež existuje 🙂

 

4. doplnkami

drevené rámy zrkadiel, police, obrazy z dreva, dekorácie, lampy, drevené maličkosti ….alebo len samotné drevo ako dekorácia – toto všetko nám prinesie domov kus prírody a žiaden interiérový štýl tento materiál nikdy neodmietne…