NESMRTEĽNÁ BARCELONA by FEEL HOME FACTORY
15. októbra 2017
Konzolový stolík – ozdoba v každom štýle!
15. októbra 2017

Snívajte príjemne! by Simona Šándorová

Snívajte príjemne! by Simona Šándorová

 

Tešiť sa do postele…jedna z mála spoločných radostí nás všetkých po náročnom dni. Horšie je to s prebúdzaním. Spánok milujeme a potrebujeme, tak prečo si ho neskvalitniť najlepšie ako sa dá?!

Pri spávnom výbere spálne a postele nezabudnite na seba a čo vám je najviac blízke. Pretože zle spať väčšinou znamená zle sa aj zobudiť…nech je váš interiérový štýl akýkoľvek.

Priestor

Ak vám to dispozícia dovolí a máte na výber, zvoľte spaciu zónu v zadných častiach domu a čo najďalej od komunikačného priestoru. Nielenže vašej spálni pridáte na diskrétnosti, ale na konci dňa sa budete s radosťou presúvať aj na koniec domu, kde nájdete svoj pokojný spánok a kuchyňou nerušené ráno. Pohrajte sa s farebnosťou podľa štýlu a chuti a nebojte sa tapiet, prípadne čalúnených stien.
Ideálnou kombináciou je východná strana, kde vás slastne zobudia ranné lúče s kombináciou black–out závesov, ktoré tieto lúče v prípade potreby do vašej postele nepustia.

Posteľ

Tu trávime nemalú časť dňa a preto by mala byť nielen dominantným prvkom spálne, ale v prvom rade komfortným. Nízke postele sú síce veľmi estetické, treba sa z nich ale vedieť aj postaviť. Vsaďte preto na pohodlnú celkovú výšku, investujte do kvalitného matraca a nezabudnite na voňavú posteľnú bielizeň z prírodného materiálu.

Nábytok

Pokiaľ je to možné, zaťažte spálňu nábytkom čo najmenej a najefektívnejšie. Nočné stolíky s odkladacím priestorom schovajú, čo je potrebné, štýlová lavica pred posteľou postráži v noci dekoračné vankúše aj prehoz a komoda odloží to najdôležitejšie. Všetko ostatné sa pokúste uchrániť od funkcie ,,na prevesenie“, na tej rebrine cvičiť aj tak nebudete! 🙂 elegantné kreslo ,,len tak“ je u poriadkumilovných vítané.

Doplnky

Z vyššie spomínaných potrebných častí sa snažte vyťažiť estetické maximum. Výrazným prvkom a zároveň doplnkom vie byť správne zvolené čelo postele, nočné lampy, príjemné závesy zladené napr. s dekoračnými vankúšmi, jednofarebné posteľné prádlo, ako aj samotný nábytok. A ak sa toto všetko podarí, tak až na pár dekorácií, prípadne obrázkov už vo vašej spálni nič okrem dobrého spánku nepotrebujete.

 

Sweet dreams