6 tipov pre vaše Sparkling glamour kráľovstvo…
15. októbra 2017
TOP 10 tohto týždňa od FeelHomeFactory!
15. októbra 2017

Ako ZAČAŤ?! …

Ako ZAČAŤ?! …

 

Na úvod som uznala za vhodné začať témou „ako začať a zvoliť si v interiéri ten správny štýl“.

Či už pre človeka, ktorý sa rozhodol zariadiť si svoj domov svojpomocne, alebo pre interiérového stylistu, sú priam kľúčové odpovede na základné otázky. Jednou z nich je, v akom štýle sa chceme v priestore uberať.

Žijeme vo svete, kde sa každý pokúša prejaviť, a aj tí, ktorí sa tvária, že nemajú záujem niekam patriť, sa tým vlastne zaraďujú do skupiny „nechcem sa zaradiť“. Podľa toho sa aj správame, nadväzujeme kontakty, obliekame sa, stravujeme…V každej aktivite sa nesie určitý štýl a ten by nemal chýbať ani v priestore, kde žijeme. Má to byť predsa NÁŠ domov a má byť jedinečný – ako sme my sami! Vedieť a nasledovať určitý štýl dokáže premeniť aj obyčajnú a navonok zbytočnú miestnosť na elegantný, osobný a funkčný priestor… ako si teda ten svoj štýl v interiéri nájsť a zvoliť?

Je veľa vecí a priestorov, ktoré keď zbadáme a do ktorých vstúpime, sa nám síce páčia, ale napriek tomu vieme, že by sme ich doma nechceli… A aj touto selektívnou metódou typu ,,neviem čo chcem, ale viem čo nechcem“ si vieme celkom dobre pomôcť.

Ak ide o konkrétne štýly, ktoré nám udajú smer pre prvé kroky, tak pre mňa sú to základné pojmy ako MINIMALIZMUS, VINTAGE, ART DECO, GLAMOUR, INDUSTRIAL, ECLECTIC alebo SCANDI….je ich, samozrejme, oveľa viac a dajú sa pomenovať podľa rôznych znakov.

Pojem MODERNÝ štýl je z určitého pohľadu aj celkom metúca indícia, keďže pre každého z nás, je moderné niečo iné, a tak to ľudia chápu aj pri interiéroch.

Pre dokonalý celok je v ďalšom kroku dôležité zamerať sa na materiály, ktoré sú vybranému štýlu blízke, farebnosť, doplnky, detaily a v neposlednom rade na kus vašej osobnosti a duše, ktorá vo vašom osobnom kráľovstve nesmie chýbať. A to je tou najkrajšou ingredienciou, ktorá tomuto štýlu dá pojem „VÁŠ“

Pretože domov bez duše je stále iba dom.